Hunnadalen

Vertikaltdelte eneboliger
Boligene i Hunnadalen er gitt en utforming som er tilpasset for feltet. Formgivende kriterier er orientering og geometri på tomtene, for å oppnå gode skjermede og solfylte uteareal innenfor de mulighetene som ligger i reguleringsplanen.

Carportene er plassert på en slik måte at den respektive enhet får en adskilt bruk av denne og utebod i forhold til sin bolig. Boligen får gode oppholdsarealer mot sør og vest, med direkte tilgang fra
stue.

Planløsningen på boligene er gitt en form med gode funksjonelle rom for en familiesituasjon innen det boareal som er til rådighet. I første etasje er det hovedinngang og bi-inngang/bod, som kan nyttes etter hvilken bruk som passer husets beboere best.

Kjøkken/allrom har god plass til stort spisebord, og det er en muligheter for å dele av kjøkken fra stue, hvis en ønsker dette. Det er også åpnet for mulighet til forskjellige løsninger for sittegrupper og sofa i stue. Sentralt i boligen, er det plassert inn et gjeste WC. Boligen har avsatt plass for peisovn, som er plassert i stuen. I 2. etasje er det en egen loftstue, to barnerom og et dobbelt soverom, pluss kombinert bad og vaskerom som kan deles med skyvedørsløsning. Dette gir en god funksjon av etasjen, der alle boligens soverom er samlet i tilknytting til hverandre.

-Arkitekt Vegard Østvold.

Eneboliger i kjede
Boligene i Hunnadalen er gitt en utforming som er spesielt utviklet for feltet.
Formgivende kriterier er orientering og geometri på tomtene, pluss målet om å oppnå gode skjermede og solfylte uteareal innenfor de mulighetene som ligger i reguleringsplanen.

Carportene som også inneholder utebod, er plassert med direkte inngang til bod/vaskerom. Inngangsdør er skjermet med takoverbygg. Boligen får gode oppholdsarealer mot sør og vest, med direkte tilgang fra stue. 

Planløsningen på boligene er gitt en løsning som gir gode funksjonelle rom for en familiesituasjon. I første etasje på eneboligene, er det satt av plass til en romslig hovedinngang med gjestetoalett og bi-inngang med plass til vaskemaskin. Her ligger også kjøkken/allrom med god plass til stort spisebord, kjøkken med mulighet for kjøkken-øy og en større sittegruppe. I tillegger det et dobbelt soverom med eget bad i denne etasjen, slik at boligen fyller myndighetenes krav til tilgjengelig bolig. 

I 2. etasje er det en egen stue med god plass og en gang med arbeidsplass. Her oppe er det to barnerom og et dobbelt soverom pluss et stort bad. Boligen vil således kunne fungere i flere forskjellige livssykluser tilpasset kunder med vidt forskjellige brukerkriterier og behov.

- Arkitekt Dag Fasting

 

bg4.jpg